2016. augusztus 21., vasárnap

Boldog vagyok, listázok

Miután ma kitakarítottam a lakást, rájöttem, hogy ez ráférne a blogomra is. Érdekes: az Inkognitó főszereplője is ezzel kezdte, takarított. Csorgattam bele a vödörbe a padlóápolót, aztán felmostam vele, az illata most is körülvesz. Ülök az íróasztal előtt, és szagolgatom a levegőt, valami fenyőillat, Székelyvarság jut eszembe róla. A medveles, ahol két órát kucorogtunk azért, hogy végül lássunk egy nyulat. A dzsip felé menet hirtelen nagyon sötétnek tűnt az erdő, a tehénlepényes ösvény pedig túl mélynek.

Időről időre előtör bennem ez a szándék, rendszerezni, katalogizálni magam körül a dolgokat, mennyi értékes időt elvett már tőlem ez a kényszeresség. Mindegy, mást számolok. Boldogan írok listákat, fütyörészve pakolom be a bőröndömet egy lista alapján, hajtogatom a ruháimat, kupacba gyűjtöm a fogasokat úgy, hogy az akasztójuk ugyanabba az irányba forduljon. Jól esik tologatni a kontraszt-potmétert, majd kikerekíteni egy bekezdést valamelyik soron következő Jelenkorba.

És milyen klassz volt az Orfűi-tó melletti meredek, halszagú parton feküdni. Ránézni a telefonra, görgetni kettőt a Facebookon, és boldogan nyugtázni, hogy kimaradtam ifjabb Knézyből és Desmond Childból. Reménykedni abban, hogy ez nem is változik, hogy lesz elég eszem. A férfimunkát próbálom ráhagyni másra. A következő út nyugat felé vezet.

*

Az összegzés röviden. Teljes a Litera tárcasorozatának anyaga (2Flekken rovat), mind a tizennégy írás megtalálható az STB rovatban, ahol ott az idei Pride megnyitóbeszédje is, ha valaki esetleg lemaradt volna róla. Továbbá a Bodor Ádám 80. születésnapjára írt szöveg és a "gerazolis" is (Könyvesblog). Az ELLE magazin számára megfogalmazott létösszegző alkotáshoz (címe: A nyíltság álcája) pedig vegyenek elő egy csomag papírzsebkendőt vagy egyszerűen csak ne olvassák el.

És ami a blogon még nem volt: az Aludnod kellene megjelent csehül. A fotó a Žlutá pumpa (Aranykút) nevű helyen készült a Záhřebská és a Belgická sarkán, ajánlom mindenkinek.



És plusz lista: a frissítések idehajigálva (az STB és Aludnod kellene rovatban rend van!)

2 megjegyzés:

  1. Most olvastam el az Aludnod kellene könyved, és keresem az Inkognitót, persze sehol nincs. Ha esetleg tudnál segíteni, hogy akár használtan is, de hozzájussak, az nagyon nagy dolog lenne.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsolt, köszönöm az érdeklődést. Az Inkognitó sajnos elfogyott, de ha minden igaz, hamarosan ismét meg lehet majd venni a boltokban. Amint ezzel kapcsolatban lesz valami konkrétum, a blogon mindenképpen jelezni fogom. Üdvözlettel, ktn

    VálaszTörlés